Na graničnom prijelazu otkrivene krivotvorene talijanske osobne iskaznice

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.12.jpg

Policijski službenici protiv 41-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac prilikom granične kontrole, otkrivene su dvije krivotvorene osobne iskaznice Republike Italije.

Dana 29. rujna, u 17.15 sati, kontroliran je autobus (bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka), vozač, putnici i prtljaga. Prilikom kontrole jedan od putnika je policijskim službenicima dao na uvid osobnu iskaznicu Republike Italije za koju su policijski službenici izrazili sumnju u originalnost.

Utvrđeno je da se radi o 41-godišnjem državljaninu Republike Turske, a daljnjim radom i pregledom osobne prtljage istoga u suradnji policijskih službenika i carine, pronađena je i druga osobna iskaznica Republike Italije. Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno da su obadvije osobne iskaznice krivotvorene.

Policijski službenici protiv 41-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Nadalje, 41-godišnjaku je zbog neispunjavanja uvjeta iz članka 6. Zakonika o Schengenskim granicama rješenjem odbijen ulaz u Republiku Hrvatsku te je vraćen u Bosnu i Hercegovinu.

Stranica