Na graničnom prijelazu otkrivena krivotvorena putna isprava i osobna iskaznica Republike Portugal

Slika /PU_BP/Granica2019/Granica,g.p.S.B..jpg

Utvrđeno je da je osumnjičeni prethodno za tisuću eura nabavio krivotvorenu putnu ispravu i osobnu iskaznicu, te pokušao prijeći državnu granicu

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 2. ožujka, u 12.30 sati, kontroliran je pješak koji je policijskim službenicima na uvid dao putnu ispravu Republike Portugal za koju su policajci posumnjali u vjerodostojnost.

Radi se o 26-godišnjem državljaninu Islamske Republike Pakistan, te je detaljnim pregledom utvrđeno da je putna isprava Republike Portugal potpuna krivotvorina.
U sklopu kriminalističkog istraživanja kod istoga je pronađena i osobna iskaznica Republike Portugal, koja je također potpuna krivotvorina.

Utvrđeno je da je osumnjičeni prethodno za tisuću eura nabavio krivotvorenu putnu ispravu i osobnu iskaznicu, te pokušao prijeći državnu granicu.

Policijski službenici su 26-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će potom biti predan na daljnje postupanje Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Pogledajte informaciju: Pokušao ući u RH i zemlje EU sa krivotvorenom vizom Republike Italije, te informaciju: Pokušao prijeći granicu sa tuđom putnom ispravom.

Stranica