Na autocesti prouzrokovao prometnu nesreću – teško ozlijeđen

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Brzina 232.jpg

Do prometne nesreće je došlo jer 69-godišnjak (turski državljanin) upravljajući osobnim automobilom, nije na vrijeme uočio postavljenu privremenu prometnu signalizaciju

Foto: Ilustracija

Dana 14. listopada, u 13:55 sati, na autocesti A3, u blizini Starog Petrovog Sela, dogodila se prometne nesreća s teško ozlijeđenom osobom.

Do prometne nesreće je došlo jer 69-godišnjak (turski državljanin) upravljajući osobnim automobilom (švicarskih nacionalnih registracijskih oznaka), nije na vrijeme uočio postavljenu privremenu prometnu signalizaciju na mjestu gdje je jedna kolnička traka zatvorena radi izvođenja radova, uslijed čega je automobilom udario u prometne znakove i središnju metalnu odbojnu ogradu.

Potom je u nekontroliranom kretanju na asfaltnom dijelu automobilom prešao sa na sjeverni kolnički trak udarivši automobilom u prednji dio tegljača (zagrebačkih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 54-godišnjak.

U ovoj prometnoj nesreći 69-godišnjak je teško ozlijeđen, koji je nakon pružene liječničke pomoći prevezen i zadržan u bolnici u Novoj Gradiški na daljnjem liječenju.

Pritom su od vozača uzeti potrebiti uzorci radi analize na prisutnost alkohola u organizmu, a nakon dobivenih rezultata policijski službenici će protiv istog podnijeti odgovarajuće prijave nadležnom sudu u Slavonskom Brodu.

Stranica