Manje oružja – manje tragedija

Slika /PU_BP/Oružje2019/brosura_str_1.png

Građani predajte oružje bez straha od kazni

Jučer, 15. rujna, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, su od građanina, koji se odlučio na dragovoljnu predaju oružja, preuzeli pušku marke Crvena zastava, koju je pronašao prilikom čišćenja popratnih prostorija.
Istog dana, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela, policijski službenici su izvršili pretragu doma i prostorija na području općine Gundinci u vlasništvu 54-godišnjaka, kojom prilikom su oduzeli: automatsku pušku AK47 (Kalašnjikov), jedan spremnik, 144 komada streljiva, poluautomatsku pušku M48 te dvije zračne puške, a koje oružje je 54-godišnjak nezakonito posjedovao. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, policijski službenici podnose prekršajnu prijavu nadležnom Općinskom sudu, dok zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nezakonitog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari podnose kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost da policiji dragovoljno predaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, koje neovlašteno posjeduju, a žele ga se „riješiti“ i tako učiniti svoj dom sigurnijim, bez straha od sankcioniranja.
Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192, nakon čega će policijski službenici doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti ubojita sredstva. Više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 0800 8892.

Stranica