Mališani kao policajci

  • Slika /PU_BP/2023/Prevencija2023/Vrtić2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djecu su zanimali poslovi prometnih policajaca, te su s posebnim oduševljenjem prihvatili „policijski posao“ i obučeni u reflektirajući policijski prsluk sa STOP palicom simulirali radnje policijskih službenika

Foto: PU brodsko-posavska

U nizu preventivnih aktivnosti policijskih službenika Policijske postaje Okučani, provedena je još jedna na oduševljenje mališana. Naime, okučanski policajci su posjetili dječji vrtić „Žabica“ u Dragaliću.  Pritom su održali edukativno predavanje prilagođeno uzrastu djece na temu sigurnog sudjelovanja u prometu.

Kroz interaktivnu komunikaciju djeca su saznala mnoštvo korisnih informacija o prometnoj kulturi. Također su kroz daljnje druženje s policijskim službenicima saznali više o policijskim poslovima, prometnim pravilima, kretanju pješaka u prometu kao i obavezi korištenja auto sjedalice.

Djecu su zanimali poslovi prometnih policajaca, te su s posebnim oduševljenjem prihvatili „policijski posao“ i obučeni u reflektirajući policijski prsluk sa STOP palicom simulirali radnje policijskih službenika koji u prometu pomažu djeci. Postavljali su brojna pitanja na koja su policijski službenici odgovarali. Mališane je ipak najviše razveselilo razgledavanje službenog vozila i policijske opreme.

Stranica