Krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja

Slika PU_BP/IMG_0577-G.P.Stara Grad..jpg

Foto: Ilustracija

U subotu u jutro oko 2,30 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom granične kontrole na izlazu iz Republike Hrvatske provjerom za osobni automobil, njemačkih registracija, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Bosni i Hercegovini izražena je sumnja u kaznena djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Provjerom je utvrđeno da je mladić na području Republike Njemačke na vozilo postavio registracijske tablice koje su pripadale drugom vozilu, a u prometnoj dokumentaciji (njemačka prometna) izbrisao prave podatke o vozilu, a upisao podatke od automobila kojim je upravljao, te u Republici Sloveniji na osnovu tih netočnih podataka o vozilu dobio izvoznu carinsku deklaraciju, a sve kako bi vozilo mogao uvesti u Bosnu i Hercegovinu.

Vozilu je odbijen izlaz iz Republike Hrvatske, a nad mladićem provedeno kriminalističko istraživanje u kojem su od njega uz potvrdu oduzete registracijske pločice, prometna dokumentacija kao i izvozne carinske deklaracije.

Policijski službenici će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave za kaznena djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

S obzirom da je mladić počinio i prekršaje suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu uručeni su mu prekršajni nalozi u iznosima dvije i pet tisuća kuna kao i troškovi postupka od 500 i 100 kuna. Daljnje postupanje s vozilom preuzimaju carinski službenici. 



Stranica