Konferencija za novinare

Slika PU_BP/Konf.28.1.2013.gl.JPG

Glasnogovornica policijske uprave, na održanoj konferenciji za novinare, uputila je nekoliko korisnih savjeta građanima kako ne bi postali žrtvom kaznenih djela imovinskog karaktera, govoreći o kaznenom

Foto: PU brodsko-posavska

Danas je u policijskoj upravi, održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica policijske uprave izvijestila o događajima u prošlom tjednu i vikendu. Između ostaloga je podsjetila na kazneno djelo teškog ubojstva, kazavši da je policija protiv 70-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu, a sudac istrage donio rješenje o istražnom zatvoru. Izdvojila je neke zanimljivije događaje i kaznena djela kao što je: razbojništvo, riješena teška krađa i krađa, te požar na obiteljskoj kući.

Također je govorila i o kaznenom djelu krađe, koje se dogodilo 18. veljače. Naime, u Domu zdravlja u Novoj Gradiški, 55-godišnjakinji je ukraden novčanik. Potom ju je sa telefonske govornice nazvao muškarac, predstavivši se kao policajac. Rekao je da je našao njen novčanik i da mu kaže PIN radi blokiranja računa. Nakon što mu je žena rekla PIN, sa njenog računa je podigao nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem. Glasnogovornica Kata Nujić, u nastavku konferencije je uputila nekoliko korisnih savjeta građanima, kako ne bi postali žrtvom kaznenih djela.



Stranica