Kod osumnjičenih pronađena droga i ručna bomba

Slika PU_BP/marihuana u staklenki.png

Foto: Ilustracija

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 54 i 30 godina s područja općine Bukovlje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela.

Temeljem naloga suda policija je obavila pretragu doma i drugih prostora koje koriste osumnjičeni i tom prilikom kod 30-godišnjaka pronašla i oduzela oko 2 grama zelene biljne tvari, jednu ručno motanu cigaretu sa oko 0,5 grama mješavine duhana i zelene biljne tvari te jednu digitalnu vagu sa tragovima zelene biljne materije. Preliminarnim testom na opojne droge dijela zelene biljne tvari dobivena je pozitivna reakcija za opojnu drogu tipa marihuana. Pretragom je policija pronašla i jednu ručnu bombu, koju je uz potvrdu oduzela od 54-godišnjaka.

Policija će protiv 30-godišnjaka, Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu dostaviti optužni prijedlog zbog posjedovanja opojne droge, a protiv 54-godišnjaka kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.  



Stranica