Kažnjen jer je jurio kroz naselje brzinom od 146 km/h

Slika /PU_BP/Promet/PPP-policajac.jpg

Policija apelira na sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila


U okviru pojačanih nadzora u prometu, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, jučer su utvrdili 58 prometnih prekršaja. Od toga je najviše prekršaja nepropisnih brzina, kojom prilikom je 29 vozača stisnulo papučicu gasa iznad dozvoljenog. Utvrđeno je 6 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prekršaji.

Policajci su sinoć, oko 21.35 sati, u Gromačniku, iz prometa isključili rekordera, 24-godišnjaka, koji je upravljajući osobnim automobilom Opel Astra, kroz naselje jurio nevjerojatnom brzinom od 146 km/h. (Dakle, prelazio je 40 metara u sekundi, odnosno dužinu jednog nogometnog igrališta u 2,5 sekunde, što je vrlo rizično i opasno u prometu). Vozaču je ovo prvi ovakav prekršaj, te su ga policijski službenici kaznili novčanom kaznom i izrekli zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci. Inače za prekoračenje brzine iznad prometnim znakom dopuštenih 50 km/h, kako je to bilo u ovom slučaju, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđena je novčana kazna od 5 do 15 tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana. 

Policija apelira na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila, te se maksimalno usredotoče na pozitivno ponašanje u prometu.
 

Stranica