Građani oprezno s vatrom!

Policija apelira na građane da se pridržavaju mjera zaštite od požara


Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, jučer (26. veljače), u poslijepodnevnim satima, dogodila se četiri požara, od kojih dva na objektima, te dva na otvorenim prostorima. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

U Slavonskom Brodu, u Kaštelanovoj ulici, oko 14 sati, došlo je do požara u drvarnici obiteljske kuće. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod. U drugom slučaju, oko 14.5 sati, u Podcrkavlju, zbog visoke temperature, zapalio se dimnjak, pri čemu je nagorjela drvena konstrukcija krova obiteljske kuće. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podcrkavlje. Oko 17 sati, u blizini Lađevca, požar je zahvatio više poljoprivrednih površina, livada i dijela šume, koji su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Okučani. U Brodskom Stupniku, oko 19 sati, u blizini ribnjaka, opožareno je oko pet hektara zemljišta, suhe trave i niskog raslinja, koji su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stupnički Kuti.  Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju utvrđivanja vlasnika opožarenih površina, te okolnosti pod kojima je došlo do požara.     
                          
Policija podsjeća građane na obveze pridržavanja mjera zaštite od požara prilikom spaljivanja suhe trave i korova na otvorenim prostorima. Prilikom radova čišćenja poljoprivrednih i drugih površina, zbog nedovoljne pažnje pri rukovanju vatrom ili zapaljivim predmetima može doći do požara, koji ponekad izmaknu kontroli, pa se vatra može proširiti na šume, gospodarske i stambene objekte, a time i ugroziti ljudske živote. Policija poziva građane na pojačan oprez.
 

Stranica