Jurili autocestom nepropisnim brzinama

Slika PU_BP/Fotografija-0003-ZSPC.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, za vikend, nadzirući promet na autocesti, u tri slučaja izmjerili su nepropisne brzine iznad 200 kilometara na sat. 

U prvom slučaju, dana 30. srpnja, oko 22 sata, na autocesti A3, kod Oriovca, prometni policajci su prilikom nadzora prometa utvrdili da 23-godišnjak (državljanin Nizozemske) upravlja osobnim automobilom, nizozemskih registracijskih oznaka,  krećući se brzinom od 246 kilometara na sat.

Dana 31. srpnja na autocesti A3, kod Slobodnice, policajci su izmjerili nepropisnu brzinu kretanja od 207 kilometara na sat, osobnog automobila švicarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak (državljanin Srbije).

U trećem slučaju dana 1. kolovoza, oko 2.15 minuta, na autocesti kod Zadubravlja, utvrdili su da 45-godišnjak (državljanin Turske) upravlja osobnim automobilom, austrijskih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 219 kilometara na sat.

Policijski službenici su protiv trojice vozača izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim su kažnjeni novčanim kaznama te su im također izrekli zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, odnosno korištenja vozačkih dozvola na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.



Stranica