Još jedno COVID-19 kazneno djelo

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/covid-19[2].jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom, zbog sumnje da je kao vlasnik trgovačkog društva, počinio kaznena djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.
Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili da je 36-godišnjak u svojstvu vlasnika trgovačkog društva sklopio ugovor o kupoprodaji zaštitnih maski s 57-godišnjom vlasnicom trgovačkog društva iz Zagreba, prilikom čega je znao da ne raspolaže s dogovorenom količinom. 57-godišnjakinja je uplatila dogovoreni iznos od nekoliko stotina tisuća kuna, dok je 36-godišnji počinitelj izvršio isporuku samo dijela dogovorenih maski, čime je oštetio trgovačko društvo za iznos od nekoliko stotina tisuća kuna. Nadalje, 36-godišnjak nije ustrojio i vodio poslovne knjige koje je po zakonu obvezan voditi, čime je otežao preglednost poslovanja i materijalne imovine.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Stranica