Tjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Od 22. do 28. studenog, dogodilo se 20 prometnih nesreća, a policijski službenici su evidentirali 323 mjere po prometnim prekršajima

Prošli tjedan (od 22. do 28. studenog), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih 1 prometna nesreća s poginulim osobama (jedna osoba preminula), 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (5 osoba lakše ozlijeđeno), te 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 323 mjere po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 148 prekršaja nepropisnih brzina, 50 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom, 7 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska, 5 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita, te su utvrđeni i ostali prometni prekršaji.
Najveća koncentracija alkohola od 2,62 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 36-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 25. studenog, oko 1 sat, u Primorskoj ulici u Slavonskom Brodu. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu, utvrđena je Sjevernoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu, a počinio ju je 26. studenog, 30-godišnji vozač teretnog automobila koji se kretao nepropisnom brzinom od 107 km/h. U nedjelju, 28. studenog, oko 11 sati, na 233 km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 46-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Švicarske kretao se nepropisnom brzinom od 199 km/h.
Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.
Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu!

Stranica