Jedan vozač za volanom s 2,67 promila, drugi jurio kroz naselje brzinom od 114 km/h, a treći autocestom brzinom od 171 km/h

Slika /PU_BP/2022/Promet2022/PPPnadzor.jpg

Policijski službenici i dalje nastavljaju sa preventivno represivnim akcijama usmjerenim na suzbijanje prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća, te apeliraju na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa

Foto: Ilustracija

U nadzorima prometa (prošli tjedan) od 17. do 23. listopada, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, kontrolirali su 715 vozila, te utvrdili 513 prometnih prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji „4 glavne ubojice u prometu“. Utvrđeno je 304 prekršaja nepropisnih brzina, 62 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje i dr.

Najveća koncentracija alkohola od 2,67 promila očitana je u organizmu 27-godišnjeg vozača, dana 22. listopada, u 3.45 sati, u Slavonskom Brodu u Ulici Matije Mesića. Policijski službenici su alkoholiziranog vozača prekršajno sankcionirali, zadržali u policiji na otriježnjenju, te od istoga oduzeli vozačku dozvolu dok ne dostavi liječničko uvjerenje o upravljanju vozilom.
Najvećom nepropisnom brzinom od 114 km/h kroz naselje (Slavonski Brod, Ul. Stjepana Radića), dana 23. listopada, u 18.40 sati, kretao se 28-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, koji je prekršajno sankcioniran.

Također tijekom vikenda (21./23. listopada), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, proveli su preventivno represivnu akciju s ciljem suzbijanja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga. Pritom su utvrdili 203 prometna prekršaja od čega 22 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici i dalje nastavljaju sa preventivno represivnim akcijama usmjerenim na suzbijanje prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća, te apeliraju na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.   

Stranica