Izazvao požar na obiteljskoj kući - uhvaćen nakon godinu dana

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/krim.jpg

Policijski službenici su višemjesečnim operativnim radom na terenu prikupili dovoljno saznanja i informacija, te jučer potvrdili sumnju da je 50-godišnjak namjerno izazvao požar na obiteljskoj kući

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su dovršili specifično kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom koji je prije godinu dana izazvao požar na obiteljskoj kući.

Naime, dana 19. rujna 2021. godine, tijekom noći, došlo je do požara obiteljske kuće (vlasništvo 28-godišnjaka), na području Općine Cernik, za vrijeme dok se u kući nalazila 24-godišnjakinja i djeca u dobi od 2 i 5, koji su neozlijeđeni izašli iz kuće. Požar su u 1.20 sati ugasili pripadnici Dobrovoljnog društva Cernik.

Istog dana u jutarnjim satima obavljen je očevid uz nazočnost inspektora Zaštite od požara, koji je utvrdio da je do požara došlo 18. rujna 2021. u vremenu od 22 do 24 sata i to, uslijed otvorenog plamena ili gorivog dijela tvari u blizini ulaznih vrata dnevnog boravka. Pritom je u cijelosti izgorio prostor dnevnog boravka, dok su ostale prostorije zadimljene, te je djelomično nagorio namještaj.

Policijski službenici su višemjesečnim operativnim radom na terenu prikupili  dovoljno saznanja i informacija, te jučer potvrdili sumnju da je 50-godišnjak namjerno izazvao požar na obiteljskoj kući.  

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te potom Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Stranica