Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Slika /PU_BP/Promet/PN 2022/PN-TTO-ORIOVAC.JPG

U vremenu obavljanja očevida prometne nesreće, do 5 sati, promet se dionicom ulice obavljao usporeno, jednim kolničkim trakom

FOTO: PU brodsko-posavska

U nedjelju, 13. veljače oko 1.20 sati, u Oriovcu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.
Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da je 27-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1,43 g/kg, upravljao osobnim automobilom kolnikom ulicom braće Radić i nije koristio sigurnosni pojas. Istom ulicom, iz suprotnog smjera, osobnim automobilom je upravljala 18-godišnjakinja. U jednom trenutku, 27-godišnjak je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, da bi 18-godišnjakinja, u namjeri izbjegavanja sudara, također prešla na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera, na koju se 27-godišnji vozač počeo vraćati te je došlo do sudara vozila. U ovoj prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobio je 27-godišnjak, dok je teže tjelesne ozljede zadobila 18-godišnjakinja. Na mjesto događaja pristupili su pripadnici DVD Oriovac, koji su pomogli pri izvlačenju 27-godišnjaka iz osobnog automobila. U vremenu obavljanja očevida prometne nesreće, do 5 sati, promet se dionicom ulice obavljao usporeno, jednim kolničkim trakom.
Policijski službenici, protiv 27-godišnjeg počinitelja, podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Stranica