I „presretači“ susjednih uprava u akciji

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/kobre8DSC_0024.jpg

U petak 10. lipnja, u vremenu od 8 do 13, sati na području Policijske uprave brodsko–posavske provedena je preventivno–represivna akcija ciljana na prekršaje prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja vozila

FOTO: ilustracija

U petak 10. lipnja, u vremenu od 8 do 13, sati na području Policijske uprave brodsko–posavske provedena je preventivno–represivna akcija ciljana na prekršaje prekoračenja dozvoljenih brzina kretanja vozila, ali i sve druge prometne prekršaje povezane s uzrokom nastanka najtežih prometnih nesreća.
 
U akciji su osim policijskih službenika ove Policijske uprave sudjelovali i policijski službenici iz susjednih policijskih uprava (Policijske uprave osječko–baranjske i Policijske uprave vukovarsko–srijemske), koji su se u provođenje akcije uključili sa službenim vozilima opremljenim sustavom za mjerenje brzine kretanja vozila tzv. „presretač“.
 
Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 41 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila od kojih su najveće izmjerene brzine:
 
  • u Slavonskom Brodu u ulici Marijana Lanosovića gdje je vozačica osobnog automobila zatečena kako vozi brzinom od 95 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 50 km/h. Vozačici je izdan Prekršajni nalog na iznos od 3.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec, te po pravomoćnosti naloga slijede tri negativna prekršajna boda.
 
  • u Novoj Gradiški u ulici Kralja Zvonimira tzv. „Mobilna kamera za nadzor brzine kretanja vozila“ snimila je osobni automobil koji se kretao brzinom od 101 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 50 km/h. Po utvrđivanju identiteta vozača, istom će biti izdan Prekršajni nalog na iznos od 3000 kuna, propisana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, te 3 negativna prekršajna boda.


Stranica