I dalje pojačani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Naglasak nadzora policijskih službenika je i dalje na prekršajima „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel), te ponovno pozivamo sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: ilustracija

Na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 14. do 20. listopada, prilikom pojačanih nadzora prometa, policijski službenici su kontrolirali 805 vozila.

Pritom je evidentirano 511 prometnih prekršaja, od kojih 127 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 109 prekršaja nepropisnih brzina, 22 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 21 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (6 pretjecanje i obilaženje, 3 nepoštivanje prednosti prolaska, 3 istek važenja prometne dozvole, 2 zaštitna kaciga, 2 pod zabranom i dr.).

Najveća koncentracija alkohola u iznosu od 2,57 promila očitana je u organizmu vozača bicikla (r. 1978.) u Slavonskom Brodu (15. listopada, oko 15.55. sati), dok je najveća nepropisna brzina od 193 km/h utvrđena na autocesti A3 (16. listopada, oko 7.50 sati), a u naselju (Sl. Brod, Zapadna vezna cesta, dana 17. listopada, oko 23.50 sati) utvrđena je najveća nepropisna brzina od 94 km/h kroz naselje, za koje prekršaje su sankcionirani navedeni vozači.

Policijski službenici su nadzirući promet usredotočeni na teže prometne prekršaje upravljanja pod utjecajem alkohola i droga (Upravljao tehnički neispravnim vozilom pod utjecajem droge opijum), Za upravljačem vozila s 2,02 promila) te drugih prekršaja.

Policajci također nastavljaju s pojačanim nadzorima kakao bi se spriječila, odnosno smanjila događanja nastanka prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama ili težim ozljeđivanjem osoba kao što je to bila prometna nesreća u Novoj Kapeli (Biciklistica teško ozlijeđena). Naglasak nadzora policijskih službenika je i dalje na prekršajima „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel).

Ponovno pozivamo sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama!



Stranica