I dalje nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Brzina 232.jpg

Policijski službenici „ulovili“ jednog vozača za volanom s 2,13 promila alkohola u organizmu, a drugog na autocesti koji je jurio nepropisnom brzinom od 229 km/h

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan (od 21. do 27. prosinca), dogodilo se 19 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 7 osoba lakše ozlijeđeno, te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Nadzirući promet u kontinuitetu, policijski službenici su prošli tjedan utvrdili 224 prometnih prekršaja, od čega 86 prekršaja nepropisnih brzina, 28 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 7 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 4 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 4 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska, 2 prekršaja upravljanja bez položenog ispita i dr.

Policijski službenici su dana 24. prosinca, u 14.30 sati, na autocesti A3, uhvatili 37-godišnjaka (državljanina Bosne i Hercegovine), koji je upravljao osobnim automobilom, francuskih nacionalnih i registracijskih oznaka, krećući se nepropisnom brzinom od 229 km/h. U Gornjoj Vrbi (dana 23. prosinca, u 22.20 sati), kroz naselje, nepropisnom brzinom od 81 km/h, kretao se 42-godišnjak upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,13 promila), talijanskih nacionalnih i registracijskih oznaka. 

U pojačanim nadzorima tijekom produženog vikenda, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 27. prosinca (u 13.25 sati), utvrdili su da 38-godišnjak upravlja osobnim automobilom, zagrebačkih registracijskih oznaka, krećući se autocestom A3 nepropisnom brzinom od 200 km/h.  Nadalje, dana 28. prosinca, u 0,20 sati, u Slavonskom Brodu 19-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom krećući se nepropisnom brzinom od 78 km/h, dok je istoga dana u 1,35 sati, također u Slavonskog Brodu, 31-godišnjak, upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola (s 1,82 promila alkohola u organizmu).

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju sa aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Pisane vijesti