Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Od 14. do 20. prosinca, dogodilo se 20 prometnih nesreća te je utvrđeno 425 prometnih prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 14. do 20. prosinca, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno šest osoba, i to: četiri osobe su zadobile teže, a dvije osobe lakše tjelesne ozlijede.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 425 prometnih prekršaja, od čega 185 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Prošlotjedni „rekorderi“ su 41-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 227 km/h, dok je 44-godišnjak kroz naseljeno mjesto (Bukovlje), upravljao osobnim automobilom brzinom od 98 km/h, te 37-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2 promila alkohola u organizmu.
Tijekom vikenda, od 18. do 20. prosinca, policijski službenici su na autocesti utvrdili nepropisnu brzinu od 198 km/h (osobnim automobilom upravljao 46-godišnjak), u Slavonskom Brodu nepropisnu brzinu od 91 km/h (osobnim automobilom upravljao 30-godišnjak) te su očitali najveću koncentraciju alkohola od 2 promila u organizmu 37-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: ilustracija

Stranica