Građanka prilikom čišćenja pronašla minu, te odmah pozvala policiju

Slika /PU_BP/Oružje2018/SB.png

Sumnju građanke potvrdio je policijski službenik stručno osposobljen za protueksplozijsku zaštitu, koji je utvrdio da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini M 60

Foto: Ilustracija

Građanka sa područja Okučana, jučer je nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja pozvala policijske službenike, koji su po pozivu došli na adresu pozivateljice i na siguran način preuzeli ubojito sredstvo.

Naime, ista je prilikom čišćenja tavana obiteljske kuće pronašla predmet, te posumnjala da se radi o eksplozivnom sredstvu. Njezinu sumnju potvrdio je policijski službenik stručno osposobljen za protueksplozijsku zaštitu, koji je utvrdio da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini M 60, a koju je izuzeo sa mjesta pronalaska u cilju daljnjeg uništenja.  

Policija podsjeća građane na Kampanju „Manje oružja – manje tragedija“ u sklopu koje i dalje mogu u neograničenom vremenu dragovoljno predati oružje bez sankcija. Potrebno je samo nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozvati policiju na broj 192, koji će doći na adresu pozivatelja i preuzeti minsko eksplozivna sredstva i drugo oružje na siguran način.

Stranica