Građani prepoznali važnost Kampanje „Manje oružja - manje tragedija“

Slika /PU_BP/Oružje2018/SB.png

Podsjećamo građane da je navedena kampanja dragovoljne predaje oružja vremenski neograničena te da mogu bez ikakvih sankcija predati sve vrste ubojitih sredstava

Foto: ilustracija
 

Policijska uprava brodsko-posavska nastavlja s provođenjem Kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, kojom se građanima omogućuje dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava bez sankcija. Ova kampanja usmjerena je na smanjenje broja ilegalnog oružja u zajednici, što doprinosi sigurnijem okruženju za sve građane. Da se još uvijek u posjedu građana nalazi oružje kojeg se građani žele riješiti potvrđuju i četiri slučaja dragovoljne predaje.

Naime, u vremenu od 23. do 27. rujna četvero građana sa područja Slavonskog Broda, Velike Kopanice i Okučana, čistili su obiteljske kuće i gospodarske zgrade, pronašli oružje, donijeli odluke o dragovoljnoj predaji i odmah pozvali policiju. Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu na siguran su način od građana (koji su ostali anonimni), preuzeli: 1 pušku M48, 1 pištolj, 188 komada streljiva kalibra 7,9 mm, 70 komada nerasprskavajućeg streljiva, 31 komad streljiva kalibra 7,65 mm, te 1 zračnu pušku.

Nadalje, u proteklih 8 mjeseci (01. siječnja - 31. kolovoza), građani su dragovoljno predali 10 komada raznog automatskog oružja, 94 komada raznog rasprskavajućeg oružja iz kategorije „A“, 3 komada oružja iz kategorije „B“, te 3043 streljiva.

Dakle, građani koji su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja i pozvali policiju, prepoznali su vrijednost i važnost navedene akcije.

Podsjećamo građane da je navedena kampanja dragovoljne predaje oružja vremenski neograničena te da mogu bez ikakvih sankcija predati sve vrste ubojitih sredstava.

Oružje i streljivo ne odlažite u kontejnerima niti na drugim otvorenim mjestima kako biste izbjegli potencijalnu opasnost za druge ljude!

Sve informacije o kampanji možete dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Zajedno, učinimo našu zajednicu sigurnijom!



Stranica