Građani oprez zbog opasnosti nastanka požara!

Slika PU_BP/Img_3200-požar-HŠ-hrast.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 21. srpnja, oko 12.30 minuta, u Klakaru je došlo do požara na otvorenom prostoru, kojom prilikom je opožareno oko 100 x 50 metara površine na kojoj je izgorjela suha trava i raslinje. Požar u kojem nije bilo materijalne štete niti ozljeđivanja osoba, ugasili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Također jučer, 13.15 minuta, u pogonu tvornice, u Novoj Gradiški, u Stepinčevoj ulici, zbog kvara na presi došlo je do požara u kojem su izgorjele instalacije sa nekoliko ormarića. Požar su, oko 14.10 sati ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. U požaru nije bilo stradavanja osoba, a materijalna šteta se cijeni na više desetaka tisuća kuna. 

Građani oprez zbog opasnosti od nastanka požara!

Nesavjesno i neodgovorno paljenje vatre i visoke temperature ovih dana pogoduju nastanku i širenju požara koji mogu rezultirati velikim materijalnim štetama, ugrožavanjem imovine većeg opsega, pa čak i ljudskim žrtvama.

Policija apelira i upozorava građane da je svaka osoba dužna voditi računa o tome da ne izazove požar i nekontrolirano širenje vatre, sukladno obavezama iz Odluke jedinice lokalne i regionalne samouprave o zabrani paljenja vatre i odredbi Zakona o zaštiti od požara.



Stranica