Građani oprez - kradljivci vrebaju!

Slika PU_BP/Fotografija-0002-pol.sl.jpg

Unazad nekoliko dana na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je više kaznenih djela krađe iz otključanih obiteljskih kuća, otključanih osobnih automobila, te krađa sa kupalita. Obzirom na povećan broj

Foto: PU brodsko-posavska 

KRAĐE IZ OTKLJUČANIH VOZILA

Jučer je u Policijskoj postaji Slavonski Brod, prijavljena krađa motorne pile iz otključanog vozila. Naime, u vremenu od 1. do 3. srpnja, nepoznati počinitelj je iz otključanog parkiranog vozila u Slavonskom Brodu, u Mesićevoj ulici, otuđio motornu pilu. Također je u Policijskoj postaji Slavonski Brod, prekjučer, dana 2. srpnja, prijavljena krađa kodiranog ključa iz otključanog osobnog automobila, na području općine Podcrkavlje. Vlasnici su ovim kaznenim djelima oštećeni za nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za počiniteljima kaznenih djela krađe i otuđenim predmetima.

Policija preporučuje građanima da svoje automobile obavezno zaključavaju, ne ostavljaju ključeve u kontakt bravici, zatvaraju prozorska stakla, a na vidljivim mjestima u unutrašnjosti ne ostavljaju novčanike, torbe, mobitele, ili druge predmete. Bitno je obratiti pozornost prilikom odlaska u kupovinu, obzirom da su evidentirane i krađe iz otključanih osobnih vozila ispred trgovačkih centara.

Također je vrlo važno da građani vode računa o svojim vozilima i stvarima prilikom putovanja na godišnje odmore, odnosno prilikom zaustavljanja na odmorištima, kako potencijalni kradljivci ili prevaranti ne bi iskoristili njihovu nepažnju. Preporučuje se i oprez tijekom samog odmora nakon dolaska na željenu lokaciju, gdje građani mogu pronaći objekte sa sigurnosnim pretincima gdje na čuvanje mogu ostaviti svoje vrijednosti i dragocjenosti.

KRAĐE IZ OTKLJUČANIH KUĆA

Dana 1. i 3. srpnja, dvoje oštećenih građana je u Policijsku postaju Slavonski Brod prijavilo krađe iz otključanih kuća. U prvom slučaju nepoznata osoba je iz otključane obiteljske kuće u Slavonskom Brodu, otuđila novčanik s novcem i više komada nakita. U drugom slučaju također iz otključane kuće u Slavonskom Brodu, nepoznata osoba je otuđila više komada raznih predmeta i alata. Vlasnici su oštećeni za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima te otuđenim novcem i drugim predmetima.

Policija preporučuje građanima da zaštite svoju imovinu, te kuće i stanove prilikom izlaska u stražnji dio dvorišta ili vrt obavezno zaključavaju. Također je važno zatvoriti prozore ili balkonska vrata, kroz koja vrlo lako moću ući počinitelji kaznenih djela.

Policija skreće pozornost građanima, da prije odlaska na godišnji odmor svoj dom ne ostavljaju bez nadzora već ga povjere susjedu, prijatelju ili rodbini, a novac, zlato ili druge vrijednosti pohrane u sigurnosne sefove. Preporučljivi su i ostali vidovi tehničke zaštite, primjerice ugradnja video nadzora, alarma, protuprovalnih vrata ili prozora.

KRAĐE NA KUPALIŠTIMA

Dana 2. srpnja u Slavonskom Brodu, policiji su prijavljene dvije krađe mobitela. U prvom slučaju, nepoznata osoba je u Slavonskom Brodu, iz svlačionice sportske dvorane, otuđila mobitel, a u drugom slučaju, na prostoru gradskog bazena. Vlasnici su oštećeni za nekoliko tisuća kuna, a policija traga za počiniteljima kaznenih djela i otuđenim mobitelima.

Policija preporučuje građanima da budu oprezni prilikom odlaska na bazene u Slavonskom Brodu, na drugim lokacijama, te prilikom odlaska na kupalište Poloj na rijeci Savi, obzirom da je tijekom prošle ljetne sezone zabilježeno više slučajeva krađe torbi, novčanika, mobitela i sl. Preporuka je da se prilikom kupanja, osobne stvari ne ostavljaju bez nadzora, već povjere na čuvanje osobi iz skupine ili članu obitelji.



Stranica