Građani oprez, izbjegavajte instaliranje nepoznatih aplikacija na svoj mobitel!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/A- phishing.jpg

Dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac. Budite sumnjičavi i nemojte na svoje mobitele instalirati nepoznate aplikacije, već prije toga provjerite recenzije 

Foto: ilustracija

Jučer je u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj zaprimljena prijava u vezi kaznenog djela Računalna prijevara. Naime, dana 21. listopada, 62-godišnjaka sa područja Slavonskog Broda, nazvao je neznanac uvjerivši ga da je putem banke prije dvije godine uložio novac u Bitcoin kriptovalutu te ostvario dobit od 4.000,00 eura, koju može podići.
Nadalje, poslao mu je i aplikaciju, koju je oštećeni instalirao, popunio određene podatke, te potom shvatio da mu je s računa skinut iznos iznad 15.000,00 eura.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Policijska uprava brodsko-posavska upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara.

Budite sumnjičavi i nemojte na svoje mobitele instalirati nepoznate aplikacije, već prije toga provjerite recenzije i informacije dostupne o aplikaciji putem otvorenih izvora.

Više savjeta o tome kako izbjeći investicijske prijevare, možete saznati na  informativnom letku. 

Dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac.

U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj prijavite policiji.
 

Stranica