Građani i dalje dragovoljno predaju oružje

Slika /PU_BP/Oružje2019/Oružje,AP,streljivo.JPG

Policija poziva građane, koji nelegalno posjeduju oružje zaostalo iz Domovinskog rata, da podrže Akciju „Manje oružja – manje tragedija“, odluče se na dragovoljnu predaju te pozovu policiju na broj telefona 192.

Jučer su dvojica građana donijeli odluku o dragovoljnoj predaji ubojitih sredstava policiji, koji su pozvali policiju na broj telefona 192, kao i građanin koji je također pozvao policiju, odmah po pronalasku ubojitog sredstva u kanalu.

U prvom slučaju građanin sa područja Općine Sibinj, prilikom čišćenja tavanskih prostorija obiteljske kuće, pronašao je pušku M48A, call. 7,9 mm i 30 komada streljiva, call. 7,9 x 57 mm, što je na siguran način preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. U drugom slučaju, policajci su od građanina sa područja Općine Stara Gradiška, preuzeli dvije automatske puške, četiri spremnika i 920 komada streljiva, call. 7,62 x 39 mm.  U trećem slučaju građanin je prilikom pecanja na kanalu, u blizini Jaruga uočio trenutnu tromblonsku minu, koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Policija poziva građane, koji nelegalno posjeduju oružje zaostalo iz Domovinskog rata, da podrže Akciju „Manje oružja – manje tragedija“, odluče se na dragovoljnu predaju te pozovu policiju na broj telefona 192.  U slučajevima dragovoljne predaje nema kažnjavanja. Također je važno da građani sami ne donose oružje zbog opasnosti prilikom transporta, već obavijeste policiju na spomenuti broj, koji će potom ubojita sredstva preuzeti na siguran način.

Pogledajte informaciju: Građani odlučite se na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava!

Stranica