Dvojica osumnjičena za krijumčarenje

Slika /PU_BP/Granica2019/Granica,zaštita.jpg

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela

Foto: Ilustracija

U nastavku aktivnosti u cilju sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno su spriječili krijumčarenje osoba. U četvrtak, 2. studenoga, u jutarnjim satima, u blizini Slavonskog Broda policijski službenici su zaustavili dva vozila (osobni i teretni automobil) slovenskih registracijskih oznaka.
Osobnim automobilom je upravljao 40-godišnji državljanin Republike Slovenije, dok je kombi vozilom upravljao 39-godišnjak, također slovenski državljanin. U tovarnom prostoru kombi vozila nalazilo se 10 stranih državljana, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.  

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 39-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru, za novčani iznos primio u tovarni prostor automobila 10 stranih državljana koji su pomoću gumenog čamca prešli rijeku Savu i nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, te ih namjeravao prevesti do Slovenije. Također je utvrđeno da je 40-godišnjak bio prethodnica, s ciljem dojave o policijskim ophodnjama kako bi izbjegli policijske kontrole.

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.  

Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. 

Prethodni slučajevi sprječavanja krijumčarenja osoba:

Migrante pokušali prokrijumčariti u tovarnom prostoru

Spriječeno još jedno krijumčarenje na području PU brodsko-posavske

Iz koristoljublja pokušali prokrijumčariti strane državljane

Krijumčari spriječeni u bijegu

Stranica