Dragovoljna predaja oružja – izbacite „uljeza“ iz svoga doma!

Slika /PU_BP/Oružje2018/Oružje.11.2018.JPG

Kampanjom „Manje oružja - manje tragedija“ potičemo širu javnost na dragovoljnu predaju oružja

Foto Ilustracija

Unazad dva dana, dvoje građana sa područja Policijske uprave brodsko-posavske (iz Slavonskog Broda i Općine Sibinj), koji su željeli ostati anonimni, donijeli su odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvalo policiju.
Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu, odazvali su se na pozive građana, došli na dogovorene lokacije i na siguran način preuzeli: jedan trofejni karabin (iz prvog svjetskog rata), pet ručnih bombi "M75" i 290 komada streljiva do 14,8 mm. 

Donesenom odlukom o dragovoljnoj predaji i pozivom upućenog policiji, građani su učinili prvi korak sigurnijoj i sretnijoj budućnosti svoje obitelji. Izbacili su potencijalnu opasnost i „uljeza“ iz svog doma.
Kampanjom „Manje oružja - manje tragedija“ potičemo širu javnost na dragovoljnu predaju oružja te utječemo na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnim sredstvima. Također smo o slučajevima dragovoljne predaje oružja i ranije objavljivali informacije: (pogledajte vijest: Jučer dvije dragovoljne predaje oružja.)

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja te sigurnijoj i sretnijoj budućnosti.

Pridružite nam se i vi, učinite taj prvi korak, izbacite „uljeza“ iz svog doma!
 

Stranica