Događaji u prošlom tjednu

Slika PU_BP/auto_policija02.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 21. do 28. studenoga, evidentirano je ukupno 54 kaznena djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (38), pet kaznenih  

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu  od  21. do 28. studenoga,  evidentirano je ukupno 54 kaznena djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (38), pet kaznenih djela  protiv života i tijela, četiri kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, tri kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, dva kaznena djela protiv javnog reda i dva kaznena djela protiv pravosuđa.

U oblasti prometa, dogodila se ukupno 21 prometna nesreća, od kojih dvije s poginulim osobama, sedam s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su smrtno stradale, tri osobe su teže ozlijeđene, dok je 10 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Evidentirano je 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U vezi kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona, policija je izvan obiteljskog doma iza 23 sata, zatekla četiri  osobe mlađe od 16 godina bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Dogodila su se dva požara na građevinama s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba i dva slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima policijske uprave državnu granicu je prešlo ukupno 211 854 putnika i 74 350 vozila.

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 21. do 28.  studenoga,  zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih 11 protiv imovine, te po jedno kazneno djelo protiv javnog reda, protiv slobode i prava čovjeka i građanina i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja. U oblasti prometa dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih jedna s poginulim osobama, dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je poginula, dok su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.    

Evidentirana su dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo ukupno 89 782 putnika i 31 404 vozila.

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 21. do 28. studenoga, evidentirana su dva kaznena djela od kojih jedno protiv imovine i jedno protiv pravosuđa. Bilježi se jedan slučaj pronalaska oružja koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Pogledajte: Tjedni sažetak



Stranica