Događaji tijekom vikenda

Slika PU_BP/auto_policija02.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 25 kaznenih djela od kojih su 24 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 22 kaznena djela su imovinska kaznena djela i to devet kaznenih djela krađe (dvije krađe i sedam krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), 10 kaznenih djela teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo razbojništva.
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se 15 prometnih nesreća od kojih šest s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba su teže ozlijeđene, dok su tri zadobile lakše ozlijede.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je sedam prekršaja i to tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporaba opojnih droga.
Ovog vikenda evidentirana su i 24 požara od kojih jedan na građevinama, jedan na poljoprivrednim površinama, dva na prometnim sredstvima i 20 požara bez materijalne štete (požari suhe trave i niskog raslinja). Tijekom vikenda zabilježena su i tri pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.
 



Stranica