Dani tehničke ispravnosti vozila 2018

Akcija "Dani tehničke ispravnosti vozila 2018", provodi se od 19. do 24. studenoga 2018. godine


Foto: PU brodsko-posavska

Na području cijele Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, stanica za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, provodi se preventivno sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018“. Akcija ima edukativno i preventivno-sigurnosni karakter, a provodi se od 19. do 24. studenoga 2018. godine.  

Cilj akcije je potaknuti vozače na ispravno i pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. U spomenutom vremenu, građani mogu pristupiti svojim vozilom besplatnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.

Uključivanje u akciju je dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja, ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.


Pisane vijesti