Dan maturanata u Slavonskom Brodu 2015.

Slika PU_BP/Maturanti.jpg

U srijedu, 20. svibnja, u Slavonskom Brodu obilježava se Dan maturanata. U 18 sati maturanti odnosno učenici završnih razreda srednjih škola će se okupiti ispred svojih škola i krenuti ka Trgu I. B. Mažuranić 

Foto: Ilustracija

U srijedu, 20. svibnja, u Slavonskom Brodu obilježava se Dan maturanata. U 18 sati maturanti odnosno učenici završnih razreda srednjih škola će se okupiti ispred svojih škola i krenuti ka Trgu I. B. Mažuranić, gdje će se održati centralna proslava i glazbeni program. 

U 18,15 sati će krenuti povorka maturanata od Srednje škole „M.A.Reljković“ iz Cankareve, potom nastavljaju Kumičićevom ulicom, gdje će im se priključiti maturanti Tehničke i Industrijsko obrtničke škole, a u Gupčevoj maturanti Gimnazije „Matija Mesić“, pa će nastaviti zajedno do Korza (Trg I. B. Mažuranić). 

U isto vrijeme iz Naselja A. Hebranga krenuti će maturanti Ekonomsko-birotehničke škole, koji će se u Nazorovoj ulici priključiti maturantima Medicinske i Obrtničke škole, te će se kretati u smjeru Trga I. B. Mažuranić, ulicama Vladimira Nazora, Kraljice Jelene, Ivana Gundulića, Stjepana pl. Horvata, Đure Basaričeka i Petra Krešimira IV. do Trga I. B. Mažuranić. 

S prostora tvrđave u smjeru Trga I. B. Mažuranić, ulicom Petra Krešimira IV kretati će se maturanti Klasične gimnazije.

Nakon okupljanja svih sudionika oko 18,30 sati formirat će se povorka koja će se uputiti Trgom do raskrižja sa ulicom P. Krešimira IV, pa ulicom P. Krešimira IV. sve do raskrižja sa Basaričekovom ulicom, gdje će se čelo povorke okrenuti, te istim smjerom vratiti do Trga I. B. Mažuranić, gdje će se od 19 do 23 sata održati prigodan program.

Zbog održavanja ove manifestacije promet će biti zatvoren od 18 do 19 sati u ulicom Petra Krešimira IV od Vukovarske ulice do Basaričekove ulice.

U drugoj fazi zbog sigurnosti odvijanja programa na Trgu I. B. Mažuranić od 18 do 23 sata biti će zatvorena ulica Petra Krešimira IV od Vukovarske ulice do Gupčeve ulice.

Zbog sigurnosnih razloga od 19 do 23 sata promet će biti zatvoreni i u ulici Šetalište braće Radić od ulice Tome Skalice do Trga Stjepana Miletić.

Za potrebe smještaja vozila zaštitarske tvrtke, vozila policije, vatrogasaca i vozila hitne medicinske pomoći od 6 sati do 24 sata za promet će biti zatvoren dio Trga Stjepana Miletića istočno od KKD I. B. Mažuranić (parkirališni prostor između Navigatora i Lotosa).

proslava Dana maturanata je protekla u najboljem redu bez ijednog incidenta.

Kako bi proslava Dana maturanata u Slavonskom produ prošla u najboljem redu i bez incidenata policijski službenici će pojačano nadzirati prostore oko škola, gradski Korzo, ugostiteljski objekti i drugi prostori gdje če se okupljati maturanti.


 



Stranica