Najava završne manifestacije Projekta "Zdrav za 5!"

Slika PU_BP/Zdrav za 5! OBR.png

U petak, 22. svibnja, od 11 do 14 sati u Sikirevcima na igralištu NK Sikirevci za područje Brodsko-posavske županije održat će se završna manifestacija, ujedno i komponenta 2. Projekta „Zdrav za 5!“.  

Foto: Ilustracija

U petak, 22. svibnja, od 11 do 14 sati u Sikirevcima na igralištu NK Sikirevci za područje Brodsko-posavske županije održat će se završna manifestacija, ujedno i komponenta 2. Projekta „Zdrav za 5!“.

Ovaj preventivni projekt je sukladno uočenim trendovima u Republici Hrvatskoj te problemskim prioritetima prepoznatim kao aktualnim i na europskoj razini, iniciralo Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja, Ministarstvom zaštite okoliša i prirode i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj projekta je prevencija ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola, igara na sreću, podizanje javnozdravstvene svijesti te očuvanje i zaštita okoliša i prirode, a usmjeren je primarno prema učenicima VIII razreda osnovnih škola i učenicima I i II razreda srednjih škola te ujedno predstavlja i područje značajnih segmenata preventivnog djelovanja policije.

U sklopu ovog Projekta i komponente 1., na području Brodsko-posavske županije vezano za prevenciju ovisnosti od droga i alkohola, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave brodsko posavske su održali predavanja u 28 osnovnih škola, 68 odjela i 11 srednjih škola, 73 odjela kojima je prisustvovalo 1418 učenika VIII razreda osnovnih škola i 1841 učenik I razreda srednjih škola.

Komponenta 2. Projekta sadržajno se odnosi na stvaranje uvjeta i okoline za sigurno i zdravo odrastanje djece i mladih na način da se neposredno uključe u stvaranje sigurnog i zdravog okruženja.

Ove godine kao sudionici ove komponente i manifestacije biti će oko 250 učenika osmih razreda osnovnih škola; Ivan Meštović - Vrpolje, Viktor Car Emin - Donji Andrijevci, Stjepan Radić - Oprisavci, Ivan Filipović - Velika Kopanica, August Šenoa - Gundinci, Josip Kozarac - Slavonski Šamac i OŠ Sikirevci iz Sikirevaca. 

Sudionici će biti upoznati s vizijom i ciljevima Projekta „Zdrav za 5!“, prezentiran će im biti program te će biti uključeni u eko – radionicu Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Brodsko-posavske županije pod nazivom „Čist okoliš, zdrava budučnost“

U prigodnom programu izlaganjem opreme i vozila, demonstracijama rada i pokaznim vježbama sudjelovat će i pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, Služba hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, pripadnici DVD Sikirevci, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Područni ured Slavonski Brod, Služba kriminalističke policije s službenim psom za detekciju droga te Policijske postaje Slavonski Brod, Vrpolje i Postaja prometne policije Slavonski Brod.

Nakon prigodnog programa svi učenici će sudjelovati u sportskoj disciplini trčanje u prirodi – kros i povlačenje užeta.
 



Stranica