Čuvajte se Računalnih prijevara!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/krim.jpg

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili

Foto: Ilustracija

Jučer, 21. ožujka u Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje 55-godišnjak je prijavio da ga je nepoznata osoba kontaktirala putem elektroničke pošte, kojoj je ustupio svoje bankovne podatke, a koja mu je trebala izvršiti određene poslovne usluge.
Nakon toga neznanac je oštećenom poslao poveznicu, radi registriranja, što je isti i učinio, a potom je shvatio da je prevaren jer mu je s računa „skinut“ iznos od 2.200 eura.
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela Računalne prijevare.

Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.
 

Stranica