Brzina i alkohol - uzročnici teških prometnih nesreća

Slika PU_BP/IMG_2618-prom.pol.jpg

Dana 4. listopada, na području Policijske uprave brodsko-posavske dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su tri osobe teško ozlijeđene. Prva prometna nesreća, dogodila se oko 3.20 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici Kerdeni. Policija je očevidom utvrdila da se 29-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Peugeot  

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 4. listopada, na području Policijske uprave brodsko-posavske dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su tri osobe teško ozlijeđene. Prva prometna nesreća, dogodila se oko 3.20 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici Kerdeni. Policija je očevidom utvrdila da se 29-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Peugeot nije kretao obilježenom prometnom trakom već je u zavoju sletio u odvodni kanal, udarivši u kolni ulaz. Alko testom je u organizmu 29-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola u iznosu od 1,71 promila.

Druga prometna nesreća se dogodila oko 10.10 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici Natka Nodila, na način da je 76-godišnjak upravljajući traktorom zbog neprilagođene brzine s kolnika prešao na travnatu površinu i udario traktorom u ogradu.

Treća prometna nesreća se dogodila oko 13.30 sati, u Cerniku, u Frankopanskoj ulici. Do prometne nesreće je došlo, jer se 62-godišnjak upravljajući mopedom Tomos nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je kotačem mopeda udario u rubnik (ivičnjak). Potom je izgubio nadzor nad upravljačem, udario u zid obiteljske kuće te pao na pješačku stazu. Alko testom u organizmu 62-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola u iznosu od 1,30 promila.

U ovim prometnim nesrećama sva trojica vozača su teško ozlijeđena. Nakon ukazane liječničke pomoći, dvojica su zadržana u bolnici na daljnjem liječenju, dok je treći pušten na kućnu njegu. Policijski službenici protiv trojice vozača dostavljaju odgovarajuće prekršajne prijave i obavijest općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Dana 4. listopada, oko 21.35 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici A. Šenoe, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovala 40-godišnja vozačica, a u čijem organizmu je alko testom očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2.42 promila. Naime, 40-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom BMW pod zabranom, te je udarila u parkirani Ford Focus (pričinivši materijalnu štetu), koji se od udara u daljnjem kretanju naslonio na ispred parkirani Opel (nije bilo oštećenja). Vozačica je potom otišla sa mjesta prometne nesreće, a nije vlasniku oštećenog vozila ostavila podatke o sebi i vozilu, no policijski službenici su je ubrzo pronašli. Vozačica kod sebe nije imala vozačku dozvolu. Alkoholiziranu 40-godišnjakinju su zadržali u policiji do otriježnjenja te protiv nje dostavljaju odgovarajuće prijave prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu. 

Dana 3. listopada, oko 8.20 minuta, na autocesti A3, kod Bukovlja, policijski službenici su nadzirući promet, utvrdili da 24-godišnjak, upravlja osobnim automobilom Audi, slovenskih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 243 kilometra na sat. Policijski službenici su 24-godišnjaku izdali prekršajni nalog kojim je novčano kažnjen uz izricanje zaštitne mjera zabrane korištenja vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.



Stranica