Brodsko-posavski policajci rigorozni prema recidivistima

Slika /PU_BP/Alkohol boca za volanom 300.jpg

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet te apeliraju na sve sudionike da budu oprezni u prometu i pridržavaju se prometnih propisa

Brodsko-posavski policajci su ovaj vikend proveli pojačan nadzor u prometu s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje i recidiviste s ciljem suzbijanja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga. Dana 8. studenoga, u 21.40 sati, u Lužanima su iz prometa isključili 49-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom s 2,15 promila alkohola u organizmu, te je počinio i druge prekršaje (upravljanje prije stjecanja prava, prekoračenje brzine). Dana 9. studenoga u 1 sati, u Okučanima je iz prometa isključen 32-godišnjak, koji je upravljao vozilom s 1,93 promila alkohola u organizmu, a u 2,55 sati, u Slavonskom Brodu iz prometa je isključen alkoholizirani 36-godišnjak koji je upravljao vozilom s 2,34 promila alkohola u organizmu, te je tijekom vožnje prekoračio brzinu kretanja.

Dana 10. studenoga, policajci su iz prometa isključili pet alkoholiziranih vozača od kojih dvoje recidivista. U 1.05 sati, u Oriovcu je 21-godišnjak upravljao vozilom s 2,11 promila alkohola u organizmu, a u 2.30 sati, u Novoj Gradiški, 30-godišnjak je upravljao s 1,97 promila.
U 3.20 sati, u Starom Slatiniku, za upravljačem vozila s 1,59 promila alkohola u organizmu uhvaćena je 30-godišnjakinja, koja je i prethodno činila teže prometne prekršaje, kao i 22-godišnjak, koji je uhvaćen u Slavonskom Brodu, u 4.10 sati za upravljačem vozila s 1,17 promila alkohola u organizmu (upravljao vozilom pod zabranom), također prethodno činio teže prometne prekršaje.

U 5.45 sati, u Slavonskom Brodu, uhvaćen je 24-godišnjak, koji je u alkoholiziranom stanju upravljao vozilom (s 1,54 promila alkohola u organizmu).
Svi alkoholizirani vozači su isključeni iz prometa i zadržani u policiji na otriježnjenju, te protiv njih policijski službenici podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet te apeliraju na sve sudionike da budu oprezni u prometu i pridržavaju se prometnih propisa.

Stranica