Brodsko-posavski policajci nemilosrdni prema recidivistima

Slika /PU_BP/Promet/Promet-kontrola.2019-a.jpg

Policijski službenici nastavljaju u kontinuitetu sa aktivnostima nadzora u prometu, te apeliraju na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 22. do 28. lipnja, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, dok je 9 osoba lakše ozlijeđeno, te 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici su u spomenutom vremenu evidentirali 446 prometna prekršaja, od kojih 184 prekršaja nepropisnih brzina, 101 prekršaj ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, te 24 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje. Utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (5 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod zabranom, 5 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 5 prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, 2  prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska i sl.).
 
Uhvaćen rekorder s 3,01 promila, drugi  jurio autocestom brzinom od 230 km/h, a treći kroz naselje brzinom od 123 km/h

Najveća koncentracija alkohola od 3,01 promila, očitana je u organizmu 49-godišnjeg vozača osobnog automobila (dana 26. lipnja, u 16.30 sati, u Slavonskom Brodu).
Najveća brzina kretanja od 230 km/h, izmjerena je na autocesti A3, dana 22. lipnja, u 8.30 sati, kojom prilikom je 57-godišnjak upravljao osobnim automobilom, njemačkih registracijskih oznaka.
Najveća brzina kretanja kroz naselje (Garčin) od 123 km/h, utvrđena je dana 22. lipnja, u 21.50 sati, kojom prilikom je za volanom osobnog automobila bio 32-godišnjak.

Kao što je vidljivo iz ovoga i prethodnih informacija, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nemilosrdni su prema recidivistima, odnosno učestalim ponavljačima teških prometnih prekršaja, te će u narednom vremenu pojačati nadzore.
Policija apelira na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti