Brodski policajci "ulovili" vozača pri brzini od 129 km/h kroz naselje

Slika /PU_BP/Promet/Promet-ilustr.jpg

Vozači budite oprezni i pridržavajte se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a posebice u zimskim uvjetima!

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje su neumorni u sankcioniranju prekršitelja prometnih prekršaja, a posebice onih težih. Naime, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod u pojačanim nadzorima prometa, dana 11. siječnja, u 22.20 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Bože Milanovića, zaustavili su 21-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se nepropisnom brzinom od 129 km/h kroz naselje. Protiv 21-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici nastavljaju i dalje nadzirati promet s naglaskom na teže prometne prekršaje (brzina, alkohol, pojas, mobitel) i vozače – recidiviste, te pozivaju  sudionike u prometu da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti.

Vozači budite oprezni i pridržavajte se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a posebice u zimskim uvjetima!

Sukladno Odluci o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj (NN 121/20),  propisana je obaveza korištenja zimske opreme u razdoblju od 15. studenog 2020. do 15. travnja 2021. godine.      
                                       
Više o zimskim uvjetima na cestama i obavezama vozača, možete pročitati OVDJE.

Ostale korisne savjete sudionicima u prometu možete pročitati OVDJE.

Zapamtite, prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Stranica