Brodski policajci u nadzorima utvrdili najveću brzinu od 199 km/h, te očitali najveću koncentraciju alkohola od 1,80 promila

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Policijski službenici i dalje nastavljaju nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

Foto: Ilustracija

Prošli tjedan (od 6. do 12. prosinca), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (4 osobe lakše tjelesno ozlijeđene), te 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 330 prometnih prekršaja. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 147 prekršaja nepropisnih brzina, 44 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Na brodskom području, najveća koncentracija alkohola, od 1,80 promila, očitana je u organizmu 46-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 7. prosinca, u 20.13 minuta, u Slavonskom Brodu u ulici Čavlički kraj. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu, utvrđena je u ulici S. Radića, u Slavonskom Brodu, a počinio ju je (10. prosinca), 41-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao nepropisnom brzinom od 118 km/h. U subotu, 11. prosinca, oko 13.30 minuta, na autocesti  A3, utvrđeno je najveće prekoračenje brzine. Naime, vozač (26-godišnjak) osobnog automobila njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kretao se nepropisnom brzinom od 199 km/h.

Policijski službenici i dalje nastavljaju nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu!

Pogledajte informaciju: Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa na cestama.

Stranica