Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

Od 29. studenog do 5. prosinca 2021. godine, dogodilo se 11 prometnih nesreća, dok su policijski službenici utvrdili 356 prometnih prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 29. studenog do 5. prosinca 2021. godine, dogodilo se 11 prometnih nesreća, od kojih 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđena je jedna osoba, koja je zadobila lakše tjelesne ozlijede.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 356 prometnih prekršaja, od čega 146 prekršaja nepropisnih brzina, 31 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 9 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Prošlotjedni „rekorderi“ su 55-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom slovenskih nacionalnih oznaka, autocestom A3, nepropisnom brzinom od 216 km/h, dok je 24-godišnjak kroz naseljeno mjesto (Staro Topolje), upravljao osobnim automobilom nepropisnom brzinom od 137 km/h, te 60-godišnjak, koji je u Slavonskom Brodu, u ulici M. Budaka, zatečen kako upravlja osobnim automobilom s 1,87 promila alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica