Božićno svjetlo neka uđe u njihov dom

  • Slika /PU_BP/Humanitarne akcije/Vrpolje1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dobročinstvo nije komplicirano i ne zahtjeva ogroman trud i ulaganje, a djela s ljubavi i suosjećajnosti možemo činiti svakodnevno, što su pokazali policajci velikoga srca, udruživši snage sa lokalnom zajednicom za one najpotrebitije.

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske tijekom prosinca provode humanitarne akcije, pokazavši vrijednosti dostojne svakog ljudskog bića. Želja policijskih službenika je da Božić zahvati svako ljudsko srce u kojem će mlađe ili starije osobe, usamljeni i napušteni, osjetiti toplinu ljudskog prijateljstva.

Svjesni da među nama postoje ljudi koji se teže nose sa životnim nedaćama, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje su upravo njima u ovo blagdansko vrijeme život ispunili ljudskom toplinom, organizirajući akciju pod nazivom „Božićno svjetlo neka uđe u njihov dom“.

Policajci su se međusobno udružili, kontaktirali predstavnike lokalne zajednice (općinu Velika Kopanica, tvrtke, ugostiteljske objekte, trgovine, obrte, OPG, Auto školu, Fitness centar, mesnicu) i druge osobe koje su bile spremne pomoći. Prikupili su najnužnije kućne potrepštine (hrana, odjeća, slatkiši i dr.), koje su predali članovima tri obitelji sa područja Male Kopanice i Velike Kopanice.
Zoltan Križan je prilikom primopredaje rekao: „To mi najviše u životu znači. Tako mi moj rođeni brat ne bi pomogao kao što mi oni pomažu“, dok je Krunoslav Buzatović za kontakt policajce rekao: „Oni su odlični. Uvijek dostupni u kojem god trenutku ih trebamo. Uvijek se možemo njima obratiti“.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod također su pružili ruku sigurnosti i povjerenja

I policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod u ovo predblagdansko vrijeme podijelili su ljubav i sreću s drugima. Uvijek na usluzi i u zaštiti svojih građana nisu zaboravili pružiti ruku sigurnosti i povjerenja onima u potrebi.

Naime, policijski službenici su u zajedničkoj suradnji sa Studentskim katoličkim centrom i Župom Sv. Leopolda Mandića iz Slavonskog Broda u zadnjih nekoliko mjeseci prikupljali plastične čepove. Tako su prikupili veću količinu čepova koje su u petak darovali Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Studentski katolički centar Slavonski Brod je na društvenim mrežama između ostaloga objavio: „Naša hrvatska policija iz Policijske postaje Slavonski Brod pokazala je da nisu samo neki represivni aparat koji provodi zakone i kažnjava, nego da su u službi zajednice i običnog čovjeka, da prepoznaju potrebe društva i da žele pomoći. Hvala dragi policajci“.

Policijski službenici su također pomogli i dvjema obiteljima sa područja Slavonskog Broda u nabavci ogrjevnog drveta.

Dobročinstvo nije komplicirano i ne zahtjeva ogroman trud i ulaganje, a djela s ljubavi i suosjećajnosti možemo činiti svakodnevno, što su pokazali policajci velikoga srca, udruživši snage sa lokalnom zajednicom za one najpotrebitije.

Policajci su ovaj puta zauzvrat dobili ono nešto najvrijednije - sjaj u oku i osmjeh na licu osoba.

Stranica