Blagdan Svih Svetih i Dušni dan

Policija posebno regulira promet tijekom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana


Foto: PU brodsko-posavska

U prigodi obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, na području Policijske uprave brodsko-posavske, očekuje se povećan promet vozila i kretanje građana, koji će se u većem broju okupljati na grobljima. Pojačano prometovanje se očekuje na prometnicama u blizini gradskih groblja (Slavonski Brod i Nova Gradiška), te na graničnim prijelazima. Također se očekuje pojačan promet vozila u blizini drugih mjesnih groblja.
 
U vremenu od 31. listopada (srijeda), od 7 do 22 sata i 1. studenoga (četvrtak), od 7 do 19 sati, u Slavonskom Brodu, zbog osiguranja protočnosti prometa oko gradskog groblja i u blizini graničnog prijelaza, predviđena je slijedeća posebna regulacija prometa.  
Promet će se odvijati prilaznim kolnikom Naselja A. Hebrang i Ulicom K. Š. Đalskog u jednom smjeru, i to od Osječke ulice kroz Naselje A. Hebrang do gradskog groblja, te Ulicom K. Š. Đalskog, od Ulice. J. J. Štrossmayera prema Zrinskoj ulici. Promet mostom preko Glogovice, odvijati će se u jednom smjeru u pravcu zapada. Ulica Sv. Lovre biti će zatvorena za promet u zoni groblja za vrijeme privremene regulacije.
U blizini graničnog prijelaza Slavonski Brod, posebna regulacija će se odvijati i Ulicom J. Rimca, odnosno navedenom ulicom će se moći prometovati iz smjera Ulice P. Svačića ravno prema Naselju Jelas i desno u smjeru Zagreba, a iz smjera Ulice Sv. N. Tavelića ravno prema Ulici P. Svačića i lijevo u smjeru Zagreba. Policijski službenici će fizički upravljati prometom na svim frekventnijim mjestima, kako bi olakšali dolazak svim građanima na željeno odredište.
 
U blizini gradskog groblja, u Novoj Gradiški, dana 1. studenoga, promet će biti zatvoren za sva vozila i do u dijelu Željezničke i Kolodvorske ulice, kojom prilikom će policijski službenici u vremenu od 9 do 17 sati, fizički upravljati prometom. Stoga je bitno da građani, koji će na groblje dolaziti svojim vozilima, parkiraju na parkirališnim mjestima u okolnim ulicama, budući da prilaz groblju vozilima neće biti moguć.   
 
Policija apelira na građane i vozače da budu strpljivi i tolerantni, međusobno se uvažavaju, te štuju prometne znakove postavljene u blizini groblja, a posebice prometne znakove i upute koje će davati policijski službenici, kako bi događaji vezani za spomenute blagdane protekli mirno i dostojanstveno.


Pisane vijesti