Blagdan Svi Sveti - regulacija prometa

Slika PU_BP/Policijski auto-pol.i sig..JPG

Povodom blagdana Svih Svetih na području Policijske uprave brodsko-posavske od 30. listopada od 9 sati, do 2. studenog do 12 sati, očekuje se povećano kretanje građana i okupljanja na mjesnim grobljima. Najveći intenzitet prometa očekuje se oko gradskog groblja u Ulici Svetog Lovre u Slavonskom Brodu, što je pokazalo višegodišnje iskustvo,  

Foto: PU brodsko-posavska

Povodom blagdana Svih Svetih na području Policijske uprave brodsko-posavske od 30. listopada od 9 sati, do 2. studenog do 12 sati,  očekuje se povećano kretanje građana i okupljanja na mjesnim grobljima.

Najveći intenzitet prometa očekuje se oko gradskog groblja u Ulici Svetog Lovre u Slavonskom Brodu, što je pokazalo višegodišnje iskustvo, a isto tako i oko groblja u Novoj Gradiški i drugim mjestima, posebice na grobljima koja se nalaze u neposrednoj blizini prometnica (Gromačnik, Bartolovci i Podvinje).

Na gradskom groblju u Slavonskom Brodu, osim vozila, očekuje se kretanje većeg broja pješaka, koji bez određenog pravila prelaze kolnik na više mjesta i na taj način ometaju i usporavaju kretanje vozila, zbog čega se stvaraju nepotrebne kolone. Stoga će se fizički odvojiti promet pješaka od prometa vozila i to pomoću fizičkih zapreka (ograda) ili razvlačenjem traka.

Od 31. listopada od 7 sati, do 1. studenog do 19 sati, u blizini graničnog prijelaza, te oko gradskog groblja u Slavonskom Brodu kao i u ostalom dijelu grada, zbog bolje protočnosti i sprječavanja mogućih zastoja, promet će se odvijati po posebnoj regulaciji.

Prilaznim kolnikom Naselja A. Hebrang i Ulicom K. Š. Đalskog u jednom smjeru i to od Osječke ulice kroz Naselje A. Hebrang do gradskog groblja, te Ulicom K. Š. Đalskog, od Ulice J. J. Štrosmajera prema Zrinskoj ulici. Parkiranje vozila u Ulici K. Š. Đalskog predviđeno je s istočne strane kolnika (uz kanal Glogovicu).  

Parkiranje vozila u Ulici K. Š. Đalskog, predviđeno je s istočne strane kolnika (uz kanal Glogovicu), te na parkirališne prostore u blizini OŠ „Dragutin Tadijanović“, Ekonomsko-birotehničke srednje škole, Dječjeg vrtića „Hlapić“, te na ostala pogodna mjesta na kojima neće ometati odvijanje prometa.   

Vozači koji prometuju prema graničnom prijelazu Slavonski Brod, odnosno susjednoj Republici Bosni i Hercegovini neće moći koristiti Ulicu Josipa Rimca, zbog stvaranja kolone vozila na državnoj cesti br. 53 iz smjera Zagreba. Na navedenom raskrižju promet vozilima bit će dopušten iz Ulice Josipa Rimca prema Naselju Jelas i u smjeru Zagreba, a od smjera Naselja Jelas, promet će biti dopušten u smjeru Ulica Petra Svačića (prema gradu) i u smjeru Zagreba. To znači da neće biti moguće uključivanje s ovog raskrižja prema Bosni i Hercegovini.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod i Prometne jedinice mladeži fizički će upravljati prometom u blizini gradskog groblja, te na ostalim važnijim raskrižjima u gradu, kako bi olakšali dolazak vozačima i ostalim sudionicima u prometu na željeno odredište.

Kako bi blagdani Svih Svetih protekli dostojanstveno i u najboljem redu te svi stigli na željena odredišta, potrebno je puno strpljenja i međusobnog uvažavanja. Policija podsjeća sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te znakova i uputa koje će davati policijski službenici ili pripadnici Prometne jedinice mladeži.



Stranica