Biciklistički ultramaraton Vukovar - Dubrovnik

Slika PU_BP/IMG_ Bic marat I 6227.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Petu godinu za redom Biciklistička Udruga Brod iz Slavonskog Broda organizira biciklistički maraton od Vukovara do Dubrovnika. Ovo je dakle, 5. memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar - Dubrovnik kojeg svake godine voze članovi Biciklističke Udruge Brod u spomen na poginule i nestale branitelje Domovinskog rata. 

Dionica koju maratonci namjeravaju proći duga je oko 1050 kilometara, a vozi se šest dana odnosno od danas, 28. lipnja do 3. srpnja. Danas oko 12 sati u Slavonski Brod dovezlo se 11 biciklista-članova udruge koji su jutros krenuli iz Vukovara. Tradicionalno svake godine pa tako i ove u ovom biciklističkom maratonu sudjeluju policijski službenici Policijske uprave brodsko posavske Goran Šotola (predsjednik udruge), Zlatko Zarožinski i Krešimir Šimić. Najmlađi sudionik ovog maratona ima 14 godina, a najstariji 48, a maraton voze i dvije žene. 

Na Trgu Ivane Brlić Mažuranić (gradski Korzo) upriličen im je svečani doček od građana grada Slavonskog Broda, članova njihovih obitelji i kolega policijskih službenika gdje su se osvježili uz zvuke slavonske tamburice tamburaškog sastava.

Sudionici ovog maratona ovom prilikom su ispred spomenika dr. Franje Tuđmana i ispred spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće u znak siječanja na nestale i poginule branitelje u Domovinskom ratu. 

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća 11 maratonaca biciklima su nastavili prema svom planu i krajnjem cilju, a to je grad Dubrovnik, gdje bi trebali stići 3. srpnja. 
 



Stranica