Biciklistička utrka "Svi na utrku"

Slika PU_BP/BIC svi na  300.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 5. travnja (subota), u organizaciji policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod, policije u zajednici i Biciklističkog kluba Festung Slavonski Brod, održana je 1. biciklistička utrka (gradska MTB liga) pod nazivom „Svi na utrku“, u prostoru Trvđave Brod. 
Cilj utrke je promicanje zdravog načina života, posebice među mlađom populacijom (starijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima), te podizanje razine sigurnosti sudjelovanja biciklista u prometu uz upotrebu biciklističke kacige i tehnički ispravnih bicikla.
Na ovoj utrci sudjelovali su i biciklisti – policijski službenici kojom prilikom su demonstrirali na policijskom biciklu način sigurne vožnje u raznim zahtjevnim stazama, a jedan policijski službenik je zajedno sa ostalima odvezao jedan krug utrke.
Ovom prilikom su održane četiri utrke po skupinama i to prva skupina U-13 peti i šesti razred koji su vozili dva kruga, druga skupina U-15 sedmi i osmi razred vozili su dva kruga, treća skupina OPEN 1999. i stariji vozili su tri kruga i četvrta skupina Žene 2003. i strije vozile su dva kruga.
Ova liga će se tijekom cijele godine odvijati u pet utrka na lokacijama: Tvrđava, Poloj i Šuma Striborova, a staze će biti prilagođene sposobnostima i starosti vozača bez opasnih dijelova. 
 



Stranica