Biciklista teško ozlijeđen

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija2.JPG

Upravljao je biciklom bez zaštitne kacige na glavi, nije imao svjetla, niti je bio označen reflektirajućim prslukom ili drugom reflektirajućom odjećom, te nije upravljao na način da ne umanjuje stabilnosti bicikla 

Foto: ilustracija

Dana 4. kolovoza, u 20.40 sati, u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, na biciklističkoj stazi u prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 15-godišnjak.

Utvrđeno je da je 15-godišnjak upravljao biciklom bez zaštitne kacige na glavi, niti je bio označen reflektirajućim prslukom ili drugom reflektirajućom odjećom te na biciklu na prednjoj i stražnjoj strani nije imao svjetla po propisima.
Također je utvrđeno da nije biciklom upravljao na način da ne umanjuje stabilnosti bicikla te je izgubio ravnotežu i pao na biciklističku stazu, teško se ozlijedivši. Liječnička pomoć mu je pružena te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici protiv 15-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica