Alkoholizirani vozači u prometu

Slika PU_BP/alkohol.-.jpg

Dana 22. listopada, oko 22 sata, u Rešetarima, policijski službenici su prilikom pojačanih mjera u prometu, zaustavivši osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak, utvrdili niz prekršaja. Naime, alko testom su u organizmu 41-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1.67 promila.

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 22. listopada, oko 22 sata, u Rešetarima, policijski službenici su prilikom pojačanih mjera u prometu, zaustavivši osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak, utvrdili niz prekršaja. Naime, alko testom su u organizmu 41-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1.67 promila. Također su utvrdili da 41-godišnjak kod sebe nema niti jedan identifikacijski dokument, a vozačka dozvola mu je istekla u svibnju prošle godine. Između ostaloga utvrđen je i prekršaj nepropisne brzine, a tijekom vožnje 41-godišnjak nije bio vezan sigurnosnom pojasom. Policijski službenici su alkoholiziranog vozača zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja te protiv njega dostavljaju prekršajne prijave prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Dana 23. listopada, oko ponoći, u Novoj Gradiški, policijski službenici su prilikom nadzora nad prometom utvrdili da 53-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alko testom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1.84 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, te protiv njega policija dostavlja prekršajnu prijavu mjerodavnom prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.



Stranica