Tjedni sažetak aktivnosti policije u prometu

Slika PU_BP/policajac_pise_kaznu.jpg

U vremenu od 17. do 23. listopada, na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su preventivno represivno postupali u području prometa. Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave, u tom vremenu, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom, tri prometne nesreće su ozlijeđenim osobama u kojima je osam osoba lakše ozlijeđeno, te 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Foto: PU brodsko-posavska

U vremenu od 17. do 23. listopada, na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su preventivno represivno postupali u području prometa. Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave, u tom vremenu, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom, tri  prometne nesreće su ozlijeđenim osobama u kojima je osam osoba lakše  ozlijeđeno, te 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti utvrdili 414 prekršaja. Najveći broj prekršaja odnosio se na nepropisne brzine (utvrđeno ukupno 201 prekršaj), od kojih 141 prekršaj nepropisne brzine u naselju i 60 prekršaja nepropisnih brzina izvan naselja. Najveća nepropisna brzina izmjerena izvan naselja iznosila je 206 kilometara na sat, a najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 194 kilometra na sat. Utvrđeno je 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača iznosila je 2.38 promila. Zbog nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa procesuirano je 35 sudionika u prometu (30 odrasle osobe, 5 nepropisan prijevoz djece). Također je utvrđeno 10 prekršaja upravljanja motornim vozilom bez položenog ispita, 8 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prekršaji. Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavljaju sa daljnjim provođenjem preventivno represivnih aktivnosti u cilju povećanja sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih nesreća.



Stranica