Alkoholizirani vozači u cestovnom prometu

Slika /PU_BP/alkohol formula.png

Alkoholizirani vozači su zadržani u policijskoj postaji do prestanka djelovanja opojnog sredstva

U subotu (16. svibnja), oko 0.30 sati, u Slavonskom Brodu, policajci su zatekli 23-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Izvršenim alkotestiranjem, kod počinitelja prekršaja očitana je koncentracija alkohola od 0.63 promila, nakon čega je Naredbom isključen iz prometa te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Nadalje, u 2.20 sati, u Slavonskom Brodu, po policijskim službenicima je ponovno zatečen 23-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim automobilom, unatoč izrečenoj zabrani upravljanja. Zbog postojanja opasnosti da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju.

Također u subotu (16. svibnja), oko 15 sati, u Novoj Gradišci, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak. Policajci su alko-testom 41-godišnjem vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,98 promila. Alkoholizirani vozač je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja.

Nadalje, u nedjelju (17. svibnja), u Vrpolju, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zaustavili osobni automobil našičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji vozač. Policijski službenici su alkotestirali vozača te mu alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,63 promila. Vozač je doveden u Policijsku postaju Vrpolje i zadržan do otriježnjenja.

Policija protiv vozača, počinitelja prekršaja, podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

FOTO: Ilustracija

Stranica