Alkoholizirani vozači privedeni u policijsku postaju i adekvatno sankcionirani

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Policijski službenici su navedene prekršitelje zadržali u policiji na otriježnjenju te protiv istih podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije su nadzirući promet, dana 5. siječnja, u 9.40 sati, kontrolirali osobni automobil i 65-godišnjeg vozača. Alkotestiranjem je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,16 promila. Policijski službenici su 65-godišnjaka priveli u policijsku postaju i zadržali na otriježnjenju te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana u 17.20 sati, u Novoj Gradiški u Štrosmajerovoj ulici, kontroliran je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola upravljao 48-godišnjak. U organizmu navedenog vozača očitana je koncentracija alkohola od 2,58 promila, a kojega su policijski službenici također zadržali u policijskoj postaji na otriježnjenju i prekršajno sankcionirali.

Također je dana 6. siječnja, u 8.30 sati, u Rešetarima za upravljačem vozila zatečen alkoholizirani 53-godišnji vozač. U njegovu organizmu je očitana koncentracija alkohola od 1,87 promila. Policijski službenici su navedenoga priveli u policijsku postaju i zadržali na otriježnjenju. Protiv 53-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

U Slavonskom Brodu, u Ulici A. Starčevića, dana 7. siječnja, u 5.05 sati, kontroliran je osobni automobil koji se kretao zabranjenim smjerom, a kojim je upravljao 28-godipnjak s 1,93 promila alkohola u organizmu, te je prekršajno prijavljen.

Nadalje je utvrđeno da isti upravlja vozilom iako mu je prethodno Općinski sud izdao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja te mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Alkoholizirani vozač je zadržan u policijskoj postaji na otriježnjenju. Policijski službenici su od istoga oduzeli osobni automobil te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Stranica